Tuesday, January 3, 2012

Affiliate Lagi ...HeartBeat.my


       
Salam untuk semua,
Lama saya menyepi. Lama menunggu hari due. Tak sabar melihat si kecil yang bakal lahir. Dah banyak cuba resepi2 dari internet tetapi malas nak buat karangan posting. So, tangguhkan dulu projek karang mengarang. Hari ni saya nak kongsi lagi satu cara untuk mendapat pendapatan sampingan melalui blog. Tak susah mana pun, tempek saja kod iklan depa ni .. kalau ada orang klik ke atau orang beli produk tersebut pun kita masih boleh mendapat komisen sebagai tukang promosi.
Affiliate yang saya maksudkan ialah HeartBeat.my.

Sebelum boleh join affiliate diaorang ni, kena jadi member dulu. Senang je.. ikut panduan di bawah ye.

1. Pergi ke HeartBeat.my dan skrol ke bottom page. Cari sitte map. seperti dalam gambar ni.

2. Pastu akan keluar satu paparan untuk "Create Account". Ok, klik kat situ dan isi segala maklumat yang diperlukan.

3. Then apabila semua maklumat telah di proses (kejap je.. immediate), u all akan dapat overview screen seperti di bawah. Bacalah segala maklumat bagaimana anda boleh menjana pendapatan di page ini.
 4. Untuk memaparkan iklan ini di blog anda, klik kat "Get Code". Ada 4 pilihan atau cara nak letak iklan. Pilih je mana yang berkenaan. Kemudian Copy code tersebut. Kemudian pergi ke:
Dashboard > Desig/Layout >Add Gadget> HTML > masukkan kod iklan yang dipilih tadi. Sebelum "save", pilih posisi iklan yang anda rasa paling sesuai untuk blog anda, leaderboard ke..sidebar ker, blog post ke..mana2 lah yang anda suka. Caranya : drag je gadget tadi ke tempat yang anda kehendaki.  Then SAVE, View la blog anda.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Jana 5 Angka Dengan Membuat Coklat Dari rumah Cara Mudah. Klik Sini !!


2 comments:

Reena said...

Wahhh... cam best ni sebab boleh tambah side income. Anyway, saya dah masukkan link saya dekat bawah :)

Mekasih tuan rumah :)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam Ukhwah.. tq sudi follow.. dah follow sini.. tq..:))